Massage bij kanker

In behandeling (geweest) zijn voor kanker, heeft een grote impact op je lichaam en geest. Niet alleen de ziekte zelf maar ook het ervaren van een onzeker toekomstperspectief kan leiden tot stress.

MBK is een vorm van ontspanningsmassage aangepast aan de conditie en de behandelingen van de cliënt die kanker heeft (of ervan hersteld is).

Een zachte en juist toegepaste massage helpt om het contact met en het vertrouwen in je lichaam te verbeteren. Ze brengt verlichting in tijden waar aanraking vooral bestaat uit medische handelingen.

Waarom deze massage?

Massage brengt je aandacht naar je lijf (in het hier en nu) waardoor klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Massage op zich geneest niet, maar verhoogt wel gevoelig je levenskwaliteit en ondersteunt zo een vlotter herstel. Ontspanning heeft een positieve invloed op je immuunsysteem.

Ook voor wie niet meer kan genezen, biedt deze aangepaste massage een waardevolle, troostende en rustgevende ervaring.

Massage bij kanker is GEEN vervanging voor reguliere medische zorg.
Deze ontspanningsmassage kan NIET dienen ter vervanging van een consultatie of behandeling bij arts, kinesist, fysiotherapeut of enig ander medisch beroep.

Opleiding

Ik volgde “Massage Bij Kanker” bij Katrien Meeussen, erkend als ‘preferred practitioner in oncology massage’ door de Society for Oncology Massage (S4OM) in de Verenigde Staten.

 

+