Lichaamsgerichte therapie - Bicasa
Lichaamsgerichte therapie - massage en lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Wanneer we de signalen van ons lichaam gedurende langere tijd negeren dan kunnen stress, chronische pijn of burnout het resultaat zijn.
De uitnodiging is om ‘met aandacht’ op onderzoek te gaan naar wat het lijf ons laat weten, voelen waar spanning zit, waar er ruimte is, wat trekt de aandacht?
Via zachte technieken ervaart het lichaam hoe het letterlijk en figuurlijk de spanning kan loslaten (ont-wikkelen).
Het is ook afscheid nemen van onze automatische piloot, we oefenen hoe we bewuster in het leven kunnen staan.
Dit traject voor de behandeling van stress en langdurige spanningsklachten heeft als effect diepe ontspanning, ruimte, vitaliteit en innerlijke groei.

Voel je goed in je lijf (8 sessies)

Voor wie het leven zoals het nu is weinig voldoening geeft, voor wie weinig weerstand heeft of snel moe is, voor wie fysieke klachten heeft, slecht slaapt of veel stress ervaart, voor wie geen specifieke klachten heeft maar bewuster in ‘t leven wil staan.

In deze individuele sessies maak je contact met de wijsheid van je lichaam en leer je opmerkzaam te zijn voor de signalen die het geeft. Dat lichaamsbewustzijn helpt je beter te functioneren in het dagelijks leven.

Ieder ervaart zo’n sessie op zijn manier: voor de een is het vrijer, blijer, voor de ander: energieker, positiever, bewuster, … , niet te voorspellen maar in ieder geval een verrijkende ervaring.

Voel je thuis in je leven (vervolgsessies met dieptestrokes)

In deze fase worden de diepere spierlagen en het bindweefsel los en soepel gemaakt. De doorbloeding verbetert, er komt gedurende een langere tijd een gevoel van ontspanning in het lichaam. Bovendien is er ook een langdurig positief mentaal en emotioneel effect.

Door onderdrukte emoties en verdrongen gevoelens te herkennen, te erkennen en ruimte te geven kan je ze ook stapje per stapje loslaten.

Je voelt je vrijer, blijer en vergroot je levenskracht.  Er komt meer spontaniteit, ook in het contact met de ander.
Je leert je grenzen beter kennen en die in het dagelijks leven te bewaken. Zo kom je meer in balans.
Als je ergens wil beginnen, is HIER en NU de beste plek.

+